Οι 5 Πιο Συχνές Ερωτήσεις για Εμφυτεύματα Δοντιών

18/05/2024
overdenture-3597628_1280-1200x800.jpg

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών, προσφέροντας στους ασθενείς ένα όμορφο, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο.

Παρ’ όλα αυτά, η σκέψη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων μπορεί να δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτήματα.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεδιαλύνετε τις απορίες σας, ας δούμε τις 5 πιο συχνές ερωτήσεις που τίθενται σχετικά με τα εμφυτεύματα:

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι τεχνητές ρίζες τιτανίου που τοποθετούνται στο οστό της γνάθου, λειτουργώντας σαν φυσικές ρίζες και στηρίζοντας τις προσθετικές αποκαταστάσεις, όπως στεφάνες, γέφυρες ή ολικές οδοντοστοιχίες.

Ποια είναι τα οφέλη τους;

  • Φυσική εμφάνιση και αίσθηση: Μοιάζουν και λειτουργούν σαν φυσικά δόντια, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ζωής.
  • Βελτιωμένη μάσηση: Σας επιτρέπουν να μασάτε σωστά και να απολαμβάνετε μια ποικιλία τροφίμων.
  • Αυξημένη αυτοπεποίθηση: Μπορούν να αποκαταστήσουν το χαμόγελό σας και να σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο άνετα σε κοινωνικές καταστάσεις.
  • Βελτιωμένη υγεία του στόματος: Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των ούλων και των γειτονικών δοντιών.
  • Μακροχρόνια λύση: Μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή με σωστή φροντίδα.

Ποιος είναι υποψήφιος για εμφυτεύματα δοντιών;

Για να είστε υποψήφιος για εμφυτεύματα, θα πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να έχετε καλή γενική υγεία.
  • Να έχετε επαρκή οστική πυκνότητα στη γνάθο.
  • Να μην καπνίζετε.
  • Να έχετε υγιή ούλα.
  • Να είστε πρόθυμοι να τηρήσετε άψογη στοματική υγιεινή.

Πώς γίνεται η τοποθέτηση;

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο οδοντίατρο. Η διαδικασία γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως και 2 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των εμφυτευμάτων που τοποθετούνται.

Πόσο κοστίζουν;

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η περιοχή εφαρμογής, η εμπειρία του οδοντίατρου, η πολυπλοκότητα της επέμβασης και ο τύπος των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούνται.

Τα εμφυτεύματα αποτελούν μια σύγχρονη και αποτελεσματική λύση για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών, προσφέροντας στους ασθενείς ένα όμορφο, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο.

Εάν σκέφτεστε την τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών, επικοινωνήστε με το ιατρείο μας για να σας λύσουμε τις απορίες και να σας βοηθήσουμε να λάβετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την υγεία του στόματός σας. Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας και να σας εξασφαλίσουμε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο που θα σας γεμίζει αυτοπεποίθηση για χρόνια!

Elite Dental Implants

Στην Οδοντιατρική κλινική Elite Dental Implants έχουμε πείρα και εξειδίκευση στα εμφυτεύματα και στη λεύκανση δοντιών με laser σε μία μόνο επίσκεψη.


Βρείτε μας

Ακολουθήστε μας στα Social MediaCopyright Elite Dental Implants 2021. All rights reserved.