Λεύκανση δοντιών με εμφυτεύματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

15/01/2024
Εικόνα1.jpg

Η λεύκανση δοντιών είναι μια δημοφιλής αισθητική οδοντιατρική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των χρωματικών αποχρώσεων στα δόντια. Ωστόσο, αν έχετε εμφυτεύματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υποβληθείτε σε λεύκανση.

Τι είναι η λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση δοντιών είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί χημικά για να αφαιρέσει τις κηλίδες από τα δόντια. Τα πιο κοινά χημικά που χρησιμοποιούνται στη λεύκανση δοντιών είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι λεύκανσης δοντιών:

· Ενδοστοματική λεύκανση: Η ενδοστοματική λεύκανση είναι η πιο κοινή μορφή λεύκανσης δοντιών. Ο οδοντίατρος σας θα εφαρμόσει ένα λευκαντικό τζελ στα δόντια σας και στη συνέχεια θα τα καλύψει με ένα πλαστικό κάλυμμα. Το λευκαντικό τζελ θα ενεργοποιηθεί με τη χρήση μιας ειδικής λάμπας.

· Εξωστοματική λεύκανση: Η εξωστοματική λεύκανση είναι λιγότερο συνηθισμένη από την ενδοστοματική λεύκανση. Ο οδοντίατρος σας θα δημιουργήσει ένα λευκαντικό υγρό που θα φορέσει στο σπίτι σας για λίγες ώρες κάθε μέρα.

Είναι ασφαλής η λεύκανση δοντιών με εμφυτεύματα;

Γενικά, η λεύκανση δοντιών είναι ασφαλής για άτομα με εμφυτεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υποβληθείτε σε λεύκανση.

· Η κατάσταση των εμφυτευμάτων σας: Εάν τα εμφυτεύματά σας είναι πρόσφατα τοποθετημένα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μερικές εβδομάδες ή μήνες πριν υποβληθείτε σε λεύκανση. Αυτό θα επιτρέψει στα εμφυτεύματα να ωριμάσουν και να γίνουν πιο σταθερά.

· Το υλικό των εμφυτευμάτων σας: Εάν τα εμφυτεύματά σας είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, δεν υπάρχει κίνδυνος να υποστούν ζημιά από τη λεύκανση. Ωστόσο, εάν τα εμφυτεύματά σας είναι κατασκευασμένα από άλλο υλικό, όπως το χρυσό ή το ασήμι, ο οδοντίατρός σας μπορεί να συστήσει να αποφύγετε τη λεύκανση.

· Η ευαισθησία των δοντιών σας: Εάν τα δόντια σας είναι ευαίσθητα, η λεύκανση μπορεί να επιδεινώσει την ευαισθησία. Εάν έχετε ευαίσθητα δόντια, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ήπιο λευκαντικό τζελ ή να περιορίσετε τη διάρκεια της λεύκανσης.

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε εμφυτεύματα και θέλετε να υποβληθείτε σε λεύκανση;

Εάν έχετε εμφυτεύματα και θέλετε να υποβληθείτε σε λεύκανση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας. Ο οδοντίατρός σας θα αξιολογήσει την κατάσταση των εμφυτευμάτων σας και θα σας συστήσει την καλύτερη μέθοδο λεύκανσης για εσάς.

Elite Dental Implants

Στην Οδοντιατρική κλινική Elite Dental Implants έχουμε πείρα και εξειδίκευση στα εμφυτεύματα και στη λεύκανση δοντιών με laser σε μία μόνο επίσκεψη.


Βρείτε μας

Ακολουθήστε μας στα Social MediaCopyright Elite Dental Implants 2021. All rights reserved.