Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών

15/11/2023
pexels-daniel-frank-305564-1200x800.jpg

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια δημοφιλής επιλογή για την αντικατάσταση ενός ή περισσότερων δοντιών που έχουν χαθεί. Είναι υποκατάστατα των ριζών των δοντιών και τοποθετούνται στο οστό της γνάθου. Με την πάροδο του χρόνου, τα εμφυτεύματα ενσωματώνονται με το οστό και μπορούν να υποστηρίξουν τεχνητά δόντια ή οδοντοστοιχίες.

Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών είναι συνήθως διήμερη. Κατά την πρώτη ημέρα, ο οδοντίατρος κάνει μια μικρή τομή στο οστό της γνάθου και τοποθετεί το εμφύτευμα. Ο ασθενής φεύγει από το ιατρείο με μια προσωρινή θήκη ή οδοντοστοιχία για να προστατεύσει το εμφύτευμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με το οστό. Κατά τη δεύτερη ημέρα, ο οδοντίατρος αφαιρεί την προσωρινή θήκη ή οδοντοστοιχία και τοποθετεί την τελική προσθετική εργασία.

Βήματα της διαδικασίας:

Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

  1. Συμβουλευτική: Ο ασθενής συναντά τον οδοντίατρο για να συζητήσει τις ανάγκες του και τις επιλογές του. Ο οδοντίατρος θα εξετάσει το στόμα του ασθενούς και θα κάνει ακτινογραφίες για να αξιολογήσει την κατάσταση των οστών της γνάθου.

  2. Χειρουργική επέμβαση: Η χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Ο οδοντίατρος κάνει μια μικρή τομή στο οστό της γνάθου και τοποθετεί το εμφύτευμα. Το εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ένα υλικό που είναι βιοσυμβατό με το ανθρώπινο σώμα.

  3. Ενσωμάτωση: Μετά την επέμβαση, το εμφύτευμα ενσωματώνεται με το οστό της γνάθου. Αυτό το στάδιο μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ασθενής θα φοράει μια προσωρινή θήκη ή οδοντοστοιχία για να προστατεύσει το εμφύτευμα.

  4. Προσθετική εργασία: Μόλις το εμφύτευμα ενσωματωθεί πλήρως, ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει την τελική προσθετική εργασία. Η προσθετική εργασία μπορεί να είναι μια θήκη, μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία.

Κίνδυνοι:

Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Ωστόσο, όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι πιθανοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

  • Ενόχληση: Είναι πιθανό να νιώσετε κάποια ενόχληση μετά την επέμβαση. Ο οδοντίατρος σας θα συνταγογραφήσει φάρμακα για τον έλεγχο του πόνου.
  • Αιμορραγία: Είναι επίσης πιθανό να έχετε κάποια αιμορραγία μετά την επέμβαση. Ο οδοντίατρος σας θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσετε την αιμορραγία.
  • Μόλυνση: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μόλυνσης μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Ο οδοντίατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να φροντίσετε το στόμα σας μετά την επέμβαση για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αντικατάσταση ενός ή περισσότερων δοντιών που έχουν χαθεί. Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Elite Dental Implants

Στην Οδοντιατρική κλινική Elite Dental Implants έχουμε πείρα και εξειδίκευση στα εμφυτεύματα και στη λεύκανση δοντιών με laser σε μία μόνο επίσκεψη.


Βρείτε μας

Ακολουθήστε μας στα Social MediaCopyright Elite Dental Implants 2021. All rights reserved.