Πόσα εμφυτεύματα δοντιών θα χρειαστείτε;

11 Νοεμβρίου 2021
-δοντιών.png

Ο κάθε ασθενής, ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάσταση της γνάθου και των υπόλοιπων δοντιών του, θα εξεταστεί μεμονωμένα και θα καταλήξει από κοινού με τον οδοντίατρο στα δόντια τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν και τα οδοντικά εμφυτεύματα που πρέπει να τοποθετηθούν. Ανάλογα με τους παραπάνω παράγοντες, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε ένα μόνο δόντι, πολλά δόντια, να προχωρήσετε σε αντικατάσταση δοντιών όλης της άνω ή της κάτω γνάθου, ή και των δύο. Φυσικά, η τελική απόφαση θα παρθεί κατόπιν της συνάντησης και της εξέτασης από τον οδοντίατρο.

Εμφύτευμα ενός δοντιού
Σε ασθενείς που έχουν χάσει ένα μόνο δόντι λόγω κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας των δοντιών, τότε μπορεί να γίνει η αντικατάστασή του με ένα οδοντικό εμφύτευμα. Το νέο δόντι θα έχει την ίδια όψη, χρώμα και λειτουργικότητα, όπως και τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Πολλαπλά εμφυτεύματα
Εάν στη στοματική κοιλότητα ενός ασθενούς λείπουν παραπάνω από ένα δόντια, αλλά τα ούλα του παραμένουν υγιή, τότε μπορεί να τοποθετηθεί ένα πολλαπλό εμφύτευμα. Με αυτή τη μέθοδο τοποθετούνται δύο ή περισσότερα οδοντικά εμφυτεύματα με μια γέφυρα να καλύπτει τα ενδιάμεσα κενά μεταξύ τους. Τα διπλανά υγιή δόντια παραμένουν ανέπαφα.

Πλήρης οδοντοστοιχία με 4 εμφυτεύματα
Στην περίπτωση αποκατάστασης ολόκληρου του οδοντικού τόξου, μπορεί να πραγματοποιηθεί ολική αποκατάσταση του στόματος με την αξιοποίηση της μεθόδου All On 4. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο τοποθετούνται τέσσερα οδοντικά εμφυτεύματα στα οποία στηρίζεται μια πλήρης οδοντοστοιχία και αποτελεί την ιδανική μέθοδο για ασθενείς που χρήζουν αποκατάστασης όλων των δοντιών της άνω ή κάτω γνάθου ή και μικρότερου αριθμού δοντιών. Αρχικά γίνεται η τοποθέτηση 4 ειδικών οδοντικών εμφυτευμάτων, ενώ στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση ενός πλήρους τόξου δοντιών.
Ο οδοντίατρός σας θα σας καθοδηγήσει πλήρως για τη σωστή επιλογή της θεραπείας και των εμφυτευμάτων που θα χρειαστείτε κατόπιν της ολοκληρωμένης εξέτασής σας. Στο ραντεβού σας θα μπορέσετε να συζητήσετε και να καταλήξετε στην πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς, βάσει των αναγκών σας.

Elite Dental Implants

Στην Οδοντιατρική κλινική Elite Dental Implants έχουμε πείρα και εξειδίκευση στα εμφυτεύματα και στη λεύκανση δοντιών με laser σε μία μόνο επίσκεψη.


Βρείτε μας

Ακολουθήστε μας στα Social MediaCopyright Elite Dental Implants 2021. All rights reserved.